HARDFORD – INNOVATION OCH FRAMTID I ETT FÖRETAG MED STARK HISTORIA

Hardford har sedan starten 1988 utvecklat starka varumärken och private labels inom kosmetik, hud- och hårvård. Vi arbetar nära våra kunder och erbjuder marknaden kvalitativa och innovativa produkter. Vi har alltid ett passionerat förhållningssätt till det vi gör.

aboutUs

Hardford AB har huvudkontor, utvecklingslaboratorium och tillverkning i Linköping, samt försäljningskontor i både Linköping och Malmö. Den egna fabriken är väl rustad och erbjuder fyllning, emballering och tillverkning av hud-, hår- och kroppsvårdsprodukter. Hardford är även en komplett partner för kunder som önskar lägga ut sin logistik och lagerhållning.

Bolaget:

Hardford AB, Box 1213,SE-581 12 LINKÖPING
Organisationsnummer: 556101-3755
Säte: Linköping
Utöver det verksamhetsdrivande bolaget Hardford AB består koncernen av ägarbolagen Hardford Holding AB.

Historik

1988

Kent Widding-Persson startar bolaget Hardford & Schtoff.

1991

Bolaget blir agent för det amerikanska kosmetikbolaget Pavion.

1992

Den första kundanpassade kosmetikserien växer fram, ett s.k. private brand.

1995

Kosmetikserien Evoke lanseras och belönas med ett designpris vid världsutställningen i Bologna.

1996

Bolaget blir skandinavisk marknadsledare inom segmentet färgad kosmetik.

1998

Med hjälp av Atle Företagskapital/Kompanjonfonden förvärvas de legendariska egenvårdsserierna LdB, Jane Hellen, Naturelle och PR After Sport. Dotterbolaget Jane Hellen AB bildas.

1999

Hårvårdsserien www.rufs.com lanseras i svensk dagligvaruhandel. Hemsidan växer snabbt till att bli en av de tio största nöjessajterna i Sverige –

2000

Salubrin, det klassiska husapoteket på flaska, blir en del av bolagets varumärkesportfölj. Tillverkningsenheten Intergraze AB i Göteborg förvärvas.

2001

Genom förvärvet av klassiska Vademecum tar bolaget steget in i munvårdssegmentet. Ytterligare ett förvärv genomförs då tillverkningsenheten Tekniska Fabriken Gripen i Linköping blir en del av bolaget. Genom affären tillförskansar sig bolaget nya varumärken, Miramar, Dialon, Jukon och Proteen. Bolaget byter namn till Hardford AB.

2002

Det klassiska mjällschampot Enden förvärvas.

2005

Bolaget genomgår en större ägarförändring då Kent Widding-Persson återköper de aktier som Atle Företagskapital/Kompanjonfonden innehaft sedan 1998.

2010

Varumärket LdB säljs till Cederroth.

2013

Johan Ståhl tillträder som VD.

2015

Det anrika varumärket GRIPEN förvärvs.

Följande varumärken säljs till Henkel; Be your MOOD, Vademecum, Enden, Miramar, Jane Hellen och Naturelle.